2 Yumurtalı Sodalı Kek
Selin Hıdır
832 Tarif       0 Takipçi
2 Yumurtalı Sodalı Kek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinin aranan yıldızı olacak yumuşacık dokulu, hafif ve pratik bir kek tarifine ne dersiniz? Evde az malzemeyle maksimum lezzet yakalamak isteyenler için hazırladığımız 2 yumurtalı sodalı kek tarifi, hem ekonomik hem de oldukça kabarık bir sonuç veriyor. Özellikle kalabalık olmayan sofralar veya aniden gelen misafirler için hızlıca hazırlanabilecek bu 2 yumurtalı sodalı kek tarifi, sade haliyle olduğu kadar çikolata sosu, meyve dilimleri ya da dondurma eşliğinde de harika bir sunum fırsatı sunuyor. Peki; 2 yumurtalı sodalı kek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Mayalı Kek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 2 yumurtalı sodalı kek kaç kaloridir?

Bir porsiyon 2 yumurtalı sodalı kek 340 kaloridir.

2 Yumurtalı Sodalı Kek Tarifi İçin

Malzemeler

2 Yumurtalı Sodalı Kek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 170 dereceye ısıtın. Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın ya da pişirme kağıdı serin.
  2. Yumurtaları ve şekeri mikserle 3-4 dakika beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
  3. Sıvı yağı ve sodayı ekleyin. Kısa bir süre daha çırpın.
  4. Vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste karıştırın (isterseniz mikserin düşük ayarını da kullanabilirsiniz).
  5. Limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi ekleyin.
  6. Harcı kalıba dökün, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testini unutmayın: Temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  7. Fırından çıkan keki 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın. Soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kekin üzerine ince bir tabaka pudra şekeri serpip, yanında sıcak bir bardak bergamot aromalı çayla servis edebilirsiniz.
  • Yanına birkaç dilim taze portakal veya limon dilimi yerleştirerek sunumunuzu renklendirebilirsiniz.
  • Üzerine 1 top vanilyalı veya limonlu dondurma koyun. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpin.
  • Kekin üzerine eritilmiş bitter çikolata gezdirebilirsiniz, yanına taze meyveler (çilek, frambuaz, muz dilimi) ekleyin.
  • Birkaç taze nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz.
  • Kekin üzerine biraz bal veya reçel gezdirebilirsiniz.
  • Yanında labne veya kaymakla hafif tatlı bir sabah keyfi oluşturabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Doğal maden suyu kullanın. Şekerli ya da aromalı sodalar kekin yapısını ve tadını bozabilir.
  • Unu yavaş yavaş ekleyin. Hamur ne çok akışkan ne de çok koyu olmalı. Akışkan ama yoğun bir kıvam ideal.
  • Kek kalıbını tereyağ ve un ile güzelce kaplayın veya pişirme spreyi kullanın. Bu, kekin yapışmadan çıkmasını sağlar.
  • Dilerseniz kalıbın tabanına ince bir dilim portakal veya limon dizerek aromayı artırabilirsiniz.
  • İlk 25 dakika fırının kapağını açmayın, kek kabarırken ısı kaybı olursa çöker.
  • Kekin üstü hızlı kızarıyorsa üzerine hafifçe yağlı kâğıt örtebilirsiniz.
  • Fırından çıkan keki 10-15 dakika kalıbında dinlendirin, sonra ters çevirin. Sıcağıyla keserseniz içi hamur gibi kalabilir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Atıştırmalık Pratik Kek Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Yumurtasız Bayatlamayan Kek
Kolay Mermer Kek
Maden Sulu Kek
Sütlü anne keki
Mayalı kek
Yoğurtlu Pamuk Kek