Yulaflı Dondurma Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Doğal malzemelerle evde kolayca hazırlanan bu yulaflı dondurma tarifi, rafine şekersiz ve süt ürünsüz oluşuyla yaz günlerinde hafif bir tatlı alternatifi sunuyor. Bu yulaflı dondurma tarifi, çocuklar ve diyet yapanlar için de gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

Bir porsiyon yulaflı dondurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon yulaflı dondurma 90 kaloridir.

Yulaflı Dondurma Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Alternatif Malzemeler:

Yulaflı Dondurma Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dondurulmuş muzları, süt ve bal ile blenderdan geçirin.
  2. Yulaf ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Kaplara paylaştırıp buzlukta 4 saat bekletin.
  4. Servisten önce 5 dakika dışarıda bekletin, top şeklinde alın.
  Servis Önerisi
  • Üzerine çiğ fındık, ceviz veya karamel sos eklenerek sunulabilir.
  Püf Noktası
  • Muzlar ne kadar olgunsa o kadar tatlı olur.
  • Yulafı önceden ıslatmak kıvamı daha kremamsı yapar.
  • Blender güçlü olmalı, aksi halde buzlu yapıda kalabilir.

Tarif Kategorileri

Dondurmalı Tatlılar Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Çarkıfelek Meyveli Dondurmalı Smoothie Tarifi
Beyaz Çikolatalı Ve Dondurmalı Çilekli Smoothie
Dondurmalı Çilek & Fesleğen Smoothie Tarifi
Elma Dolması Tarifi
İncirli ve Dondurmalı Waffle Tarifi
Fırınlanmış Şeftali Üzerine Vanilyalı Dondurma Tarifi