Yoğurtlu Ballı Dondurma
Selin Hıdır
844 Tarif       0 Takipçi
Yoğurtlu Ballı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yoğurt ve balın doğal uyumuyla serinleten, rafine şekere ihtiyaç duymadan tatlı ihtiyacınızı karşılayan sağlıklı bir lezzet: Yoğurtlu ballı dondurma tarifi yaz sofralarının hafif favorisi olmaya aday. Bu tarifle hem pratik hem de besleyici bir tatlı hazırlamak mümkün. Özellikle çocuklara güvenle yedirebileceğiniz, katkı maddesiz bu alternatif, doğal tatların öne çıktığı mutfaklara çok yakışıyor. Süzme yoğurt ve gerçek bal ile hazırlanan yoğurtlu ballı dondurma tarifi, kremsi dokusu ve ferahlatıcı aromasıyla klasik dondurmaya harika bir alternatif sunuyor. Peki; Yoğurtlu ballı dondurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Vanilyalı Dondurma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Yoğurtlu ballı dondurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon Yoğurtlu ballı dondurma 180 kaloridir.

Yoğurtlu Ballı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Yoğurtlu Ballı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kapta süzme yoğurt, bal ve vanilya özünü güzelce çırpın. Krema ve limon kabuğu da ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin.
  2. Karışımı hava geçirmeyen bir kapta dondurucuya alın. Yaklaşık 1 saat sonra çıkarıp çırpın ve tekrar dondurucuya koyun. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlamak daha pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  3. En az 4 saat, ideal olarak bir gece dondurucuda beklettikten sonra top şeklinde servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanında veya üstünde çilek, yaban mersini, frambuaz, kayısı gibi meyvelerle renkli ve ferah bir tabak hazırlayabilirsiniz.
  • Hafif ekşi meyveler (örneğin nar ya da lime dilimleri), yoğurdun ve balın tatlılığıyla dengeli olur.
  • Üzerine biraz bal gezdirip hafifçe kavrulmuş ceviz veya fındık serpiştirin.
  • Alternatif olarak tahin-balkabağı sosu da farklı bir aroma katabilir.
  • Yanına çıtır yulaf krakeri, fırınlanmış tarçınlı lavaş cipsi gibi eşlikçiler koyarak tatlıya dokulu bir tamamlayıcı ekleyebilirsiniz.
  • Servis esnasında taze nane yaprağı ve limon kabuğu rendesi ile görsel ve aromatik bir son dokunuş yapın.
  Püf Noktası
  • Süzme yoğurt tercih edin. Daha yoğun ve kremamsı bir yapı sağlar. Ev yoğurdu da kullanılabilir ama suyunu iyice süzmelisiniz.
  • Az miktarda krema (isteğe bağlı, 100–150 ml kadar) yoğurtla birlikte kullanılabilir.
  • Yoğurt ekşi olabilir. Bal miktarını yoğurdun tadına göre ayarlayın.
  • Tüm karışım pürüzsüz hale gelmeli. Mikser ya da blender kullanmanız önerilir.
  • Karışımı dondurucuya alın, her 30 dakikada bir çatalla ya da mikserle karıştırarak buz kristallerinin oluşmasını önleyin. Bu işlemi 3–4 kez tekrarlayın.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Tatlı Atıştırmalık Tarifler Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Kurabiyeli Sandviç Dondurma
Krem Şantili Dondurma
Dondurma Pasta
Haytalı Tarifi
Brioche con gelato
Orman meyveli ev yapımı dondurma