Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Profiterol yapımı için malzeme listesine geçebiliriz.

Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Karamel Soslu Dondurmalı Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve tereyağını tencerede kaynatın. Unu ilave edip hızlıca karıştırın. Yoğun bir hamur haline geldikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. İyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırarak (çırpıcı veya kaşık yardımıyla) hamura yedirin.
  3. Hamuru krema sıkma torbasına doldurun. Profiterol hamurlarını ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yağlı kağıda sıkın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuyunca aralarını açıp dondurmalardan paylaştırıp servis tabağına alın.
  5. Üzerine karamel sosu ve çikolata sosu gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dolguyu hazırlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı cevizli dondurma ve vanilyalı dondurma tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma