Dondurmalı Ballı Güllaç
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Dondurmalı Ballı Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Dondurmalı Ballı Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal çeşitleri ile hazırlayacağınız tariflerle de sağlıklı iftar lezzetleri sunabilirsiniz. Sütü ısıtıp balı ekleyip karıştırın.
  2. Bir güllaç yaprağını dikdörtgen tepsiye yerleştirin. Üzerine kepçe ile ballı süt gezdirin. İki yaprağı da aynı şekilde yerleştirerek süt ile ıslatın.
  3. İri dövülmüş cevizi üzerine serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da teker teker yerleştirip süt ile ıslatın.
  4. En üste kalan sütü döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Güllacı dilimleyip servis tabağına alın.
  5. Üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirip bal gezdirin. Toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Ana malzemeleri güllaç yaprağı, süt ve ceviz olan ev yapımı cevizli güllaç tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Yöresel Tarifler Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma