Bitter Çikolatalı Dondurma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz mevsiminin en serinletici, damaklarda buz gibi bir serinlik bırakan tatlısı olan dondurmaya kim hayır diyebilir ki... En doğal dondurmayı evinizde hazırlamanız için sizinle pratik bir yöntem paylaşıyoruz. Dondurmanın yapılışını öğrenin ve yaz boyu çeşit çeşit dondurmalar hazırlayarak sevdiklerinizle afiyetle yiyin.

A, B, C vitaminleri, kalsiyum, protein ve fosfor açısından zengin gıdalara sahip olan dondurmayı, özellikle çocuklarınıza yedirmeyi ihmal etmeyin.

PÜF NOKTALARI

Bitter Çikolatalı Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

Bitter Çikolatalı Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bitter çikolatalı dondurma için malzemeleriniz hazırsa başlayalım.

  1. Bitter çikolatayı rendeleyin. Koyulaştırılmış şekerli süt, süt ve kremayı büyük bir tencereye alın. Tel çırpıcıyla çırpın. Ocağa alıp karışımı kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başlayınca ocağın üzerinden alın. 
  2. Rendelenmiş çikolata, kakao, kahve, vanilya esansı ve tuzu ekleyip çikolata tamamen eriyene kadar tel çırpıcıyla karıştırın. Mısır nişastasını ve soğuk suyu bir kaseye alıp çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte 8-10 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kaba aktarıp yarım saat boyunca üzeri açık olarak oda ısısında soğumaya bırakın. Yarım saat sonra üzerini streç folyoyla kapatıp bir gün boyunca buzlukta bekletin. 
  3. Ertesi gün, karışımın üzerindeki kabuğu mikser yardımıyla karışıma yedirin, bu sefer hava almaması için streç folyoyu dondurmanın üzerine bastırarak yayın. Bir kat daha streç folyoyu üzerine gererek örtün ve en az 8 saat boyunca buzlukta bekletin. Dilerseniz dondurma kaşığı ile şekillendirip dondurma kaselerine paylaştırın. Bitter çikolatalı dondurmanızı bekletmeden servis yapın.

Harika çikolatalı dondurma tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma