Beyaz Üzüm Sorbesi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Üzüm, meyveler arasında bilinen en güçlü antioksidan kaynağıdır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. A ve C vitamininin yanı sıra fosfor, magnezyum ve kalsiyum bakımından da zengindir. Bağışıklığı güçlendirmesiyle de bilinir. Üzüm sade bir şekilde tüketilebileceği gibi, tatlı yapımında da kullanılır. Bu tatlılardan biri de üzüm sorbesidir. Meyve şerbetinin dondurulmasıyla hazırlanan üzüm sorbesini, kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak portakallı sorbe ve kavun sorbesi tarifine de göz atın.

Beyaz Üzüm Sorbesi Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz Üzüm Sorbesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Saplarından koparılmış beyaz üzüm tanelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin.
  2. Üzüm püresini bir kaseye alın. Suyu ekleyip iyice karıştırın.
  3. Karışımı büyük bir tencereye alın ve kaynatın. Ocaktan alıp soğutun.
  4. Bir cam kaseye aldığınız karışıma şarap ve şekeri ekleyip 10 dakika çırpın.
  5. Karışımın üzerini streç folyoyla kapatıp her 30 dakikada bir çırpacak şekilde derin dondurucuda 4 saat bekletin. Şekillendirip servis yapın. Afiyet olsun.

Üzüm Sorbesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Üzüm sorbesinde, mevsimin en taze meyveleri kullanılmalıdır.
  2. Şarap yerine, farklı meyve aromaları da kullanılabilir.
  3. Şekil vermek için, hazırladığınız karışımı küçük bardaklara doldurun ve bu şekilde dondurun.
  4. Sorbenin ucuna dondurma çubuğu takarak, daha şık bir şekilde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Jelibon Görünümlü Sağlıklı Dondurma
Diyabetik Dondurma
Yeşil Çaylı Dondurma
Mochi
Bademli dondurma dolgulu çikolatalı sandviçler
Siyah çaylı dondurma