3 Malzemeli Limonlu Dondurma
Selin Hıdır
1240 Tarif       0 Takipçi
3 Malzemeli Limonlu Dondurma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yazın ferahlatıcı lezzetlerinden biri olan 3 malzemeli limonlu dondurma tarifi, hem pratik oluşuyla hem de doğal içeriğiyle dikkat çekiyor. Donmuş limon, Hindistan cevizi sütü ve bal ile hazırlanan bu sağlıklı tarif, şeker ilavesiz oluşuyla da gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Sıcak havalarda serinlik arayanlar için 3 malzemeli limonlu dondurma tarifi, hafif ve keyifli bir alternatif sunuyor. Peki; 3 malzemeli limonlu dondurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Orman Meyveli Ev Yapımı Dondurma tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon 3 malzemeli limonlu dondurma kaç kaloridir?

Bir porsiyon 3 malzemeli limonlu dondurma 100 kaloridir.

3 Malzemeli Limonlu Dondurma Tarifi İçin

Malzemeler

3 Malzemeli Limonlu Dondurma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önceden dondurduğunuz, kabukları soyulmuş ve doğranmış limonları buzluktan çıkarın.
  2. Limonları blender'a koyun. Üzerine Hindistan cevizi sütünü ekleyin. Pürüzsüz kıvam alana kadar çekin.
  3. Karışıma balı ekleyin ve yeniden kısa bir süre blender'dan geçirin.
  4. Karışımı tabaklara veya kaselere alın. Üzerini limon rendesi ile süsleyerek hemen servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ferahlatıcı etkiyi artırmak için üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyin.
  • Üzerine ince limon kabuğu rendesi serperek hem aroma hem görsellik katabilirsiniz.
  • Servis kaselerini önceden 10-15 dakika buzdolabında bekletirseniz dondurmanız daha uzun süre erimeden kalır.
  • Yanına birkaç tane badem, fındık veya hindistan cevizi rendesi ekleyerek doku zenginliği sağlayabilirsiniz.
  • Dondurmayı dondurma kaşığıyla şekillendirerek küçük toplar halinde servis edin.
  Püf Noktası
  • Limonlar tam donmuş olursa dondurma daha kremsi ve yoğun kıvamda olur. Dilimleyip dondurmak işinizi kolaylaştırır.
  • Acılık olmaması için limonların kabuklarını soyup öyle dondurun. İsterseniz zarlarını da alabilirsiniz.
  • Blender zorlanıyorsa birkaç kaşık daha Hindistan cevizi sütü ekleyebilirsiniz, ama fazla eklemek kıvamı sulandırabilir.
  • Yüksek güçlü bir blender kullanırsanız pürüzsüz ve kremsi bir kıvam elde edersiniz. Zayıf motorlu blenderlar donmuş limonla zorlanabilir.
  • Bal miktarı damak tadına göre 1 tatlı kaşığı artırılabilir ya da yerine agave şurubu gibi alternatifler kullanılabilir.
  • Karışıma donmuş muz, birkaç kaşık yoğurt ya da bir avuç buz ekleyerek daha dolgun kıvamlar elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Dondurmalı Tatlılar

Benzer Tarifler

Üç Malzemeli Dondurma Tarifi
Tam Ölçülü: Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Çilekli Sorbe Tarifi
Kolay Dondurma Tarifi
Karpuzlu Dondurma Tarifi
Kurabiyeli Sandviç Dondurma