Urla Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Urla Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Şurubu için

Urla Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba sıvı yağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın. Üzerine şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edip, unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Mutfak tezgahı üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın.
  2. İç harcı için elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın. İçine şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açın. Hamurun uzun kenarlarına elmalı harçtan 5-6 yemek kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Şurup için su ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin. Fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup fırında 15 dakika daha bekletip alın. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı