Limonlu Soğuk Sufle
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Limon aromasıyla kolayca hazırlanan limonlu sufleyi, akşam yemeklerinden sonra bir fincan kahve eşliğinde sunabilirsiniz.

Nefis sufle tarifine göz atmayı unutmayın.

Limonlu Soğuk Sufle Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Limonlu Soğuk Sufle

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limon suyunu küçük bir tencereye alın. Toz jelatini ekleyip 5 dakika bekletin. Jelatin eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. 
  2. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine yumurtaların sadece sarılarını, şekeri ve limon kabuğu rendesini alıp benmari usulü pişirin. 
  3. Karışımı bir mikser yardımı ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ilınan jelatinli karışımı ekleyip, çırpmaya devam edin. 
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ayırdığınız yumurta aklarını ayrı bir kaba alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. 
  5. Yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla limonlu karışıma havalandırarark yedirin. Kremayı ayrı bir karıştırma kabına alın. 
  6. Bir mikser yardımıyla çırptıktan sonra limonlu karışıma ekleyin. Karışımı yağladığınız sufle kaplarına paylaştırın. 
  7. Buzdolabında 3 saat dinlendirin. Rendelenmiş limon kabuğu ve hafif kavrulmuş Hindistan cevizi rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kremalı Tatlılar Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı