Lavantalı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lavantalı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Lavantalı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, krema, pirinç unu ve şekeri derin bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarını temiz ve küçük bir tülbent ile bohça yaparak tencerenin içine atın.
  2. Orta hararetli ateşte, 25-30 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Piştikten sonra lavantaları içinden alın. Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blender ile 5 dakika boyunca ezin.
  3. 2-3 dakika dinlendirdiğiniz muhallebinin içine küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyin. Orta-hızlı devirde 5-6 dakika daha çırpın.
  4. Muhallebiyi servis kaselerine alın ve soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Badem Helvası Tarifi
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Bal Kabağı Topları Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Bal Kabağı Helvası