Kedidilli Tiramisu Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahve aroması ve yumuşacık kremasıyla hafızalara kazınan kedidilli tiramisu tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz en özel tatlılardan biri. Kat kat dizilen kahveli kedidili bisküvilerin üzerine dökülen labneli, vanilyalı kremayla buluşan bu klasik tatlı, hem göze hem damağa hitap eder. Özellikle soğuk servis edildiğinde lezzeti zirveye çıkan kedidilli tiramisu tarifi, özel günlerde, kalabalık sofralarda ya da sadece kendinizi şımartmak istediğinizde başvurabileceğiniz kurtarıcı bir tarif. Porsiyonluk sunumlarla da fark yaratan bu tatlı, pratikliği ve şıklığıyla favoriniz olacak. Peki; kedidilli tiramisu nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Limonlu Tiramisu tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kedidilli tiramisu kaç kaloridir?

Bir porsiyon kedidilli tiramisu 320 kaloridir.

Kedidilli Tiramisu Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

Alt kat için:

Üzeri için:

Kedidilli tiramisu tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kedidili bisküvi yerine:

Kahve (granül veya espresso) yerine:

Labne peyniri yerine:

Süt yerine:

Un ve nişasta yerine:

Vanilin yerine:

Toz şeker yerine:

Kedidilli Tiramisu Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırın. Soğumaya bırakın.
  2. Bir tencereye süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Göz göz olup koyulaşınca ocaktan alın.
    Vanilin ve labne peynirini ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın. Ilımaya bırakın.
  3. Her bir kedidili bisküviyi kahveli karışıma kısa süre batırarak ıslatın. Cam tepsiye (20x30 cm idealdir) tek sıra halinde dizin.
  4. Kedidillerinin üzerine kremanın yarısını yayın. İkinci kat için yine kedidillerini kahveyle ıslatıp dizin. Kalan kremayı da üzerine yayın.
  5. Tatlınızı streç filmle kapatıp buzdolabında en az 4 saat, tercihen 1 gece dinlendirin.
  6. Üzerine bolca kakao eleyin. İsteğe göre kahve çekirdeği veya rendelenmiş çikolata da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Tiramisu'yu büyük bir cam tepside klasik şekilde dilimleyerek servis edebileceğiniz gibi, kuplarda veya kadehlerde porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hem daha hijyenik hem de daha zarif bir sunum elde edersiniz.
  • Servis etmeden hemen önce üzerine ince bir katman kakao eleyin. Bu, görünümünü taze tutar ve kakao nemlenip koyulaşmaz.
  • Üzerine birkaç adet kahve çekirdeği bırakabilirsiniz.
  • İnce rendelenmiş bitter çikolata ya da çikolata kıvrımları görsel olarak da çok yakışır.
  • Nane yaprağı veya çilek dilimi ile renk katabilirsiniz.
  • Taze demlenmiş filtre kahve veya espresso ile mükemmel bir ikili olur.
  • Yaz aylarında soğuk latte veya buzlu kahve ile de çok uyumludur.
  • Tiramisu soğuk servis edilmelidir. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra 5-10 dakika bekletmek, aromasının oturması açısından idealdir.
  Püf Noktası
  • Krema pişirildikten sonra ılınmadan labne eklenirse peyniri kesebilir. Mutlaka ilk sıcaklığı çıkınca ekleyin.
  • Krema sulanmasın diye labneyi birkaç saat önceden süzgece alarak fazla suyunu bırakmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kedidili bisküviler çok çabuk dağılır. Kahveye batırırken sadece 1-2 saniye yeterlidir. Elinizle çevirerek her iki yüzünü hafifçe ıslatın.
  • En az 4 saat, tercihen bir gece dinlendirmek tiramisunun lezzetini ve kıvamını mükemmelleştirir.
  • Gerçek İtalyan tiramisuda genellikle Marsala şarabı veya Amaretto kullanılır. İsteğe bağlı olarak kahve karışımına 1 yemek kaşığı kadar ekleyebilirsiniz.
  • Gerçek vanilya çubuğu ya da vanilya özü ile tatlıyı daha aromatik bir hale getirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tatlı Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Badem Helvası Tarifi
Zencefilli Bal Kabaklı Tart Tarifi
Bal Kabağı Topları Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Bal Kabağı Helvası