Karamelli Fındıklı Tatlı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamelli Fındıklı Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Karamel için:

Karamelli Fındıklı Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker, yumurta sarısı ve unu orta boy bir tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika, karışım pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  2. Karışımı kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  3. Karamel için şekeri büyük bir çelik cezveye aktarıp, kısık ateşte, sık sık karıştırarak eritin. Şeker tamamen eriyince sulanacak, daha sonra da rengi koyulaşıp, kahverengi olacak şekilde hazırlayın.
  4. Karamelleşen şekeri hemen ocaktan alın ve kaynar haldeki muhallebinin içine aktarıp, hızlıca karıştırın. Vanilyayı ve tereyağını ekleyip, mikser yardımıyla 4-5 dakika daha çırpmaya devam edin.
  5. Son olarak dövülmüş fındık ekleyip karıştırın. Muhallebiyi kuplara ya da kaselere paylaştırıp, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı