Karamel Soslu Trileçe
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle sunulan trileçenin kökeni tam olarak bilinmese de, Meksika'da yaygınlaşmaya başladığı söylenir. Ana malzemesi süt olan bu tatlının içerisinde; inek, keçi ve manda olmak üzere 3 farklı süt kullanılır. Tatlının ismi ise '3 süt' anlamında kullanılan İspanyolca kelimelerden gelir. Hadi gelin, beraber lezzetli ve pratik bir karamelli orijinal trileçe hazırlayalım.

1 Porsiyon Trileçe Kaç Kaloridir?

Karamel Soslu Trileçe Tarifi İçin

Malzemeler

Pandispanyası için:

Şerbeti için:

Karamel sosu için:

Karamel Soslu Trileçe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi
  • Tatlıların yanında genellikle kahve çeşitleri tercih edilir.
  Püf Noktası
  • Trileçenin lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanılan sütlerdir. Keçi, manda ve inek sütünü karıştırarak daha iyi bir tat elde edebilirsiniz.
  • Keçi veya manda sütü sevmiyorsanız, inek sütünü krema ile yavaş yavaş açın ve kıvamını tutturana kadar karıştırın.
  • Fırında pişirilen tatlılarda genelde kap yağlansa da, trileçe tatlısında kek kalıbı yağlanmadan pişiriliyor.
  • Trileçeyi hazırladıktan sonra bekleme süresi de oldukça önemli. Tatlınızı sunuma hazırlamadan önce, buzdolabında en az 5 saat dinlendirin.
  • Karamel sos hazırlanırken şekerin iyice eridiğinden emin olun. Sosunuzu, dinlendirme işleminin ardından dökerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Dilerseniz, karamel sosu yerine ev yapımı nefis çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği Video Tarifler Sos Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı