Ballı Karamel Şekerlemesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ballı Karamel Şekerlemesi Tarifi İçin

Malzemeler

Ballı Karamel Şekerlemesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bal ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Şeker kenarlarından şeffaflaşmaya başladığında altını kısın ve bir spatula yardımıyla karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirmeye devam edin. Ayrı bir sos tenceresinde tereyağı ve kaymağı eritip ballı şekere ilave edin. Tuz ve vanilyayı ekleyerek karışımı tatlandırıp, yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık bir saat daha pişirip ocaktan alın. Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir kek kalıbına yayın ve 1.5 saat kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkartın ve kağıt havluya sararak fazla yağını çektirin. Ufak parçalara bölerek ya da tam donmadan önce burarak şekil verin. Bir süre daha buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Yaz Helvası
Gelin Çantası
Tiramisu Topları
Somloi Galuska
Pişmaniye
Un helvalı hurma tatlısı