Damla Çikolatalı Supangle Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kremamsı dokusu ve yoğun çikolata aromasıyla tatlı severleri mest eden damla çikolatalı supangle tarifi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir seçenek sunuyor. Özenle pişirilen ve damla çikolatalarla zenginleştirilen bu damla çikolatalı supangle tarifi, hem sofralarda şık bir sunum sağlıyor hem de çikolata tutkunları için eşsiz bir lezzet deneyimi yaratıyor. Peki; damla çikolatalı supangle nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Glutensiz Supangle tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon damla çikolatalı supangle kaç kaloridir?

Bir porsiyon damla çikolatalı supangle 270 kaloridir.

Damla Çikolatalı Supangle Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Damla çikolatalı supangle tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Süt yerine:

Çikolata ve kakao alternatifi:

Un ve nişasta alternatifi:

Şeker alternatifi:

Damla çikolata alternatifi:

Damla Çikolatalı Supangle Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, şeker, un, mısır nişastası ve kakaoyu tencereye alın, topak kalmaması için iyice çırpın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  3. Ocaktan almadan hemen önce tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.
  4. Supangle hafif ılındığında damla çikolataları ekleyip karıştırın.
  5. Supangleyi kaselere paylaştırın, üzerini isteğe bağlı olarak damla çikolata veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Buzdolabında 1–2 saat dinlendirerek soğuk servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Supangle mutlaka buzdolabında en az 1–2 saat dinlendirilerek soğuk servis edilmelidir; bu, kıvamının oturmasını sağlar.
  • Kaselere veya bardaklara paylaştırın, üzerini damla çikolata, rendelenmiş çikolata, kakao veya fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.
  • Supangleyi sade servis edebileceğiniz gibi, taze meyve veya bisküvi kırıklarıyla da sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Supangle pişerken sürekli karıştırmak topaklanmasını önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Çikolata ve tereyağını eklerken ocaktan alıp ılınmasını bekleyin, fazla ısı çikolatanın yanmasına neden olabilir.
  • Damla çikolatayı çok sıcak karışıma eklemeyin, yoksa erir ve süsleme etkisi kaybolur; hafif ılındığında ekleyin.
  • Supangleyi biraz daha koyu seviyorsanız un ve nişasta miktarını hafif artırabilirsiniz.
  • Supangleyi buzdolabında dinlendirmek, hem kıvamını artırır hem de lezzetlerin oturmasını sağlar.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolata Dolgulu Çıtır Rulo Kat Tarifi
2 Kişilik Sufle Tarifi
Fıstık Ezmeli Tatlı Toplar Tarifi
Kakaolu Keşkül Tarifi
Sütlü Çikolatalı Sufle Tarifi
Beyaz Çikolatalı Kestaneli Sufle Tarifi