Alaska Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Son zamanların en meşhur tatlılarından biri olan alaska tatlısı, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yapımında fırın kullanılmadığı için, oldukça pratik bir tariftir. Yumuşak kıvamı ve yoğun aromasıyla midenizi bayram ettirecek alaska tatlısını, mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Alaska tatlısının en önemli püf noktası krem şanti ve çikolata sosunu soğuduktan sonra eklemektir. Bu sayede birbirlerine karışmasını önleyebilirsiniz. Alaska tatlısının tarif ölçülerinden ortalama 16 dilim çıkmaktadır. Malzemeler hazırsa, alaska tatlısı yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alaska tatlısını hazırlarken ihtiyaç duyacağınız ev yapımı krem şanti ve çikolata sosu tarifini defterinize eklemeyi unutmayın. Az malzemeli tatlılar sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.

Alaska Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Alaska Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle 7 bardak sütü bir tencereye alın ve içerisine 2 paket puding ekleyin.
  2. Pudingin kıvamı koyulaşana kadar karıştırın.
  3. Bisküvileri mutfak robotundan çekerek un haline getirin.
  4. Ilıyan pudingin içerisine bisküvileri ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam için blenderdan geçirin.
  5. Daha sonra krem şantiyi yarım bardak sütle karıştırın. 
  6. Tatlının üzerine krem şantiyi sürün ve spatula yardımıyla yayın.
  7. Tatlıyı dinlendirmek için buzdolabına kaldırın.
  8. 2 bardak soğuk sütü sos tenceresine alın. Çikolata sosunu içerisine ekleyerek karıştırın.
  9. Hazırladığınız çikolata sosu soğuduktan sonra tatlının üzerinde gezdirin.
  10. Alaska tatlısını 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Airfryer'da sufle
Çikolata trüf
Sevgililer Günü Çikolatası
Ahududulu ve beyaz çikolatalı mousse
Çikolatalı Patlaklar
Acı çikolata