Yalancı Cheesecake
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@_sweet_kitchenn okuyucumuzdan içinizi serinletecek şahane bir lezzet ile karşınızdayız. Cheesecake, dünyanın en popüler tatlılarından biridir. Ana malzemeleri bisküvi, labne peynir ve krem peynir olan bu tatlı, isteğe göre çilek, çikolata, limon gibi farklı çeşitlerle sunulabilir. Son zamanlarda en çok ilgi gören çeşitlerinden biri de İspanya'ya ait olan san sebastian cheesecake tarifidir. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, yalancı cheesecake yapımı için detaylara geçebiliriz.

Okuyucularımız tarafından en çok beğenilen nefis cheesecake tariflerine buradan göz atabilirsiniz.

Yalancı Cheesecake Tarifi İçin

Malzemeler

Taban için:

Muhallebi için:

Üzeri için:

Yalancı Cheesecake

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce petibör bisküviyi iyice ezip toz hale getirin. Tereyağını bir tavada eritin ve yarım çay bardağı süt ile birlikte toz hale getirdiğiniz bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın.
  2. Hazır ettiğiniz bisküviyi kelepçeli bir kalıbın içine döküp kaşığın tersi ile bastırın ve buzdolabına alıp muhallebiyi hazır edene kadar dinlendirin.
  3. Muhallebili irmik için, bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra 1 paket vanilyayı ilave edip tel çırpıcı ile 2 dakika karıştırın. Daha sonra buzdolabından aldığınız kalıptaki bisküvinin üzerine dökün.
  5. Son olarak çilekleri doğruyoruz, jöleyi  paketin üzerindeki tarife uygun olarak hazırlayıp çilekleri dizdiğimiz tatlınının üzerine döküp, buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler Kek Tarifleri Sizden Gelenler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka