Sarma Baklava
Mahmut Cayli
26 Tarif       9 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadına doyamayacağınız harika bir baklava tarifi.. 👨🏻‍🍳

Sarma Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

Sarma Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yarım kilo şekere, yarım kilo su ekleyelim ve ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra, içerisine çeyrek limon atıp 10 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Yufkaları bir şişi araya alacak şekilde koyalım ve 4/3'lük kısmını katlayıp tereyağını yufkaya sürelim.
  3. Daha sonra fıstık, ceviz veya badem üzerine serpiştirelim. Yuvarlak bir şekilde yufkanın ucu açık kalacak şekilde saralım.
  4. Aynı işlemi bütün yufkalara 4'er kez yaparak tepsiyi dolduralım. En son tereyağını tüm tepsiye gezdirelim. Yufkaları bıçak yardımıyla istediğimiz boyutlarda keselim.
  5. Tepsiyi 180 dereceli fırında 15 dakika pişirelim. Pişen tatlının üzerinde soğuk şerbeti gezdirelim. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sizden Tatlı Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka