Karadutlu Ve Çilekli Pavlova
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@ismailmutfakta İsmail Öztürk’ten hem gözünüze hem de midenize hitap edecek leziz pavlova tarifi ile karşınızdayız. Çıtır kabuk ve meyve sosları ile hazırlanan pavlova, Yeni Zellanda-Avustralya mutfaklarından dünyaya yayılan bir tatlıdır. Meyveli tatlılar arasında çok ilgi gören pavlova, beze olarak da bilinir. Malzemeleri hazırladıysanız, karadutlu ve çilekli pavlova yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Farklı bir versiyonu olan ve krema ile hazırlanan ev yapımı pavlova veya püf noktalarıyla kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.

Karadutlu Ve Çilekli Pavlova Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

Karadutlu Ve Çilekli Pavlova

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta akını tuzla beraber köpürene kadar yüksek devirde çırpın. Daha sonra azar azar toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
  2. Pudra şekeri ve nişastayı ekleyip karışana kadar tekrar çırpın. En son sirkeyi ekleyip son kez çırpın.
  3. Hazırladığınız karışımdan  ister adet olarak ister normal pasta gibi fırın tepsisine dökün. Ortası çukur olacak şekilde şekil verin. Önceden ayarlanmış 100 derece fırında 1 saat 30 dakika pişirin.
  4. Kreması için öncelikle derin bir kapta kremayı kabartın. Mikserin en son hızıyla çırpın.
  5. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra labne peyniri ve limonu ekleyip tekrar çırpın.
  6. Fırından aldığınız pavlovanın çukur olan yerine hazırladığınız kremadan paylaştırın. Üzerini karadut ve dilediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Çay Saati Tarifleri Sizden Gelenler Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sizden Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka