Erzurum Kadayıf Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@cansununmutfag okuyucumuzdan Erzurum’un meşhur çıtır çıtır lezzetli tatlı tarifi ile karşınızdayız. İçi ceviz, dışı ise kadayıfla süslenen kadayıf dolması, Osmanlı'dan kalma bir tatlıdır. İsteğe göre antep fıstığı veya fındık ile hazırlanabilir. Kızartılan dolmalar şerbetle buluştuktan sonra servis edilir. Kadayıf dolmasına en çok dondurma ve kaymak yakışmaktadır. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Erzurum usulü kadayıf dolması için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz Adana usulü taş kadayıf ve nefis muhallebili kadayıf tatlısını da deneyebilirsiniz.

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için:

Sos için:

Erzurum Kadayıf Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  2. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetin çok soğuk olmasına dikkat edin. Şerbetiniz kıvamlı olursa tatlı da o kadar güzel olur.
  3. Kadayıfların yaş ve taze olmasına dikkat edin. Kadayıfları ince bir şekilde uzunlamasına serin. Üzerine 1 yemek kaşığı ceviz içi koyup sarma sarar gibi sarın.
  4. Sarma işlemi bittikten sonra bir kasede 4 tane yumurta ve tuzu iyice çırpın. Kadayıf dolmalarını yumurtalı karışıma bulayın ve iki avuç içinde çevirerek düzeltin.
  5. Fazla sıkmamaya dikkat edin. Yumurtaya buladığınız kadayıf dolmalarını kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları soğuk şerbetin içine atıp 1-2 dakika bekletip servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Sizden Lezzetler Doğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Creme Brüle
Churros
Mozaik pasta (Lotus kremalı)
Matcha çaylı ve yaseminli sütlaç
Dağ Kekikli Muhallebi
Karpatka