Zeytinyağlı Havuç Pilaki
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ekşi lezzetler sevenler için lezzetli ve hafif bir tarif. 👌🥕🍋

Zeytinyağlı Havuç Pilaki Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Havuç Pilaki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçların kabuğu soyulur ve verev şekilde doğranır.
  2. Kuru soğan piyazlık doğranır.
  3. Dereotu ince kıyılır.
  4. Sarımsak ince ince doğranır.
  5. Limonun suyu sıkılır.
  6. Tencereye zeytinyağı koyulur ve soğan ilave edilir, soğanın rengi değişinceye kadar sotelenir.
  7. Havuç dilimleri, pirinç ve sarımsak eklenir. Az su ve limon suyu eklenir ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
  8. Servis tabağına alınır.
  9. Üzerine dereotu eklenerek servis edilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sizden Sebze Yemeği Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası