Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sardalya 🐋 Protein açısından çok zengin olan sardalya, B12 ve D vitamini, kalsiyum ve selenyum açısından oldukça zengindir. Kemik sağlığını korumada oldukça etkin olan kalsiyum da sardalyada bolca bulunur. Ağustos-Eylül en lezzetli olduğu aylardır. Ekim sonu itibariyle yumurtlama dönemine girer ve sofralarda ki yerini hamsiye bırakır.😇 Paylaşımlarımıza yorum ve beğenilerinizi esirgemeyin. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın.

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan Maydanoz Dolgulu Sardalya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Sardalyaların kılçıkları iyice temizlenir ve tuzlanır.
  2. Soğanlar piyazlık, maydanozlar küçük doğranır. Soğan, maydanoz ve tuz harmanlanır.
  3. Sardalyalar sırt üstü yatırılır. Ortasına soğanlı maydanozlu harç koyulur. Diğer sardalya üstüne kapatılır. 
  4. Kapatılan sardalya mısır ununa bulanır.
  5. Sıvı yağ koyulmuş tavaya dizilir ve önlü arkalı kızartılır.
  6. 🧐 Aynı taktik güveç kabında da yapılabilir. Sardalyalar güveç kabına serilir, harç içine koyulur.
  7. Üstü balık ile kapatılır. Arzuya göre güveç kabında fırında yada güveçten tavaya ters döndürülerek tavada kızartılır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası