Siyez Bulguru Pilavı
Selcan hüseyinoğlu
5 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hafif, sağlıklı ve inanılmaz lezzetli siyez bulguru pilavının gelin birlikte tadına bakalım..

Siyez Bulguru Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Siyez Bulguru Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyun. Sarımsakları soyup doğrayın, tavaya koyun.
  2. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Hafif cızırtılar gelmeye başlayınca çam fıstığını ekleyin ve kavurun.
  3. Çam fıstıkları hafif kahverengileşince önceden sıcak suda dinlendirilip durulanmış Siyez bulgurunu ekleyin. İyice kavurun.
  4. 3,5 su bardağı et suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulguru suyunu çekmeye bırakın.
  5. Küçük domatesleri ortadan ikiye bölün. Taze soğanları da irice parçalara bölün. Maydanoz yapraklarını da ince ince doğrayın.
  6. Pilav suyunu çekince doğranmış maydanozu serpin ve domatesleri yerleştirin. Soğanları serpiştirin. Tuz ekleyin.
  7. Ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın ve pilavı dinlenmeye bırakın.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası