Patlıcanlı Pilav
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tek başına bir öğün, yanına da bir cacık tamamdır. Biz zaten çok severek yeriz ama kesin yemeyecektir dediğim küçüğüm bile yediyse herkes beğenir.

Patlıcanlı Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcanlı Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir, suyu süzülür. Küp şeklinde doğranır ve sıvıyağda kızartılır.
  2. Yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur. Üzerine küp doğranmış domatesler ilave edilir.
  3. Kızartılan patlıcanlar eklenir. Sıcak su tencereye alınır. Tuz, şeker ve nane koyulur. Pirinçler ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  4. Pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Kapatılan pilav demlemeye bırakılır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler Patlıcanlı Tarifler Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası