Pancarlı Humus
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yılbaşı akşamına özel bir menü hazırlayanlar karşınızda masanıza hem renk, hem de lezzet katacak bir soğuk tarif var. Servis için bir de alternatif önerimiz de mevcut. Lezzetinden en ufak şüpheniz olmasın, kaydedin deneyin..

Pancarlı Humus Tarifi İçin

Malzemeler

Pancarlı Humus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pancar hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Nohutlar haşlanır, ½ çay bardağı kadarının kabukları çıkartılarak kenara ayırılır. 
  2. Tüm malzemeler rondoya alınır. Rondodan geçirilir. Tadı ve kıvamı bakılarak ayarlanır. Nohut tadı baskın olmamalı, pancarın tadı gelmelidir.
  3. Tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı alınır, haşlanmış kabukları çıkartılmış nohutlar, tuz ve kimyon eklenir. 2-3 dk sotelenir.
  4. Servis tabağına alınan pancarlı humusun üzerine zeytinyağında sotelenen nohutlar serpilir.
  5. Alternatif servis önerisi için; Karnabahar dikey olarak iki parmak kalınlığında kesilir. Tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır ve suyu süzülür.
  6. Bir kasede yoğurt, zeytinyağı, köri, ezilmiş sarımsak harmanlanır ve karıştırılır.
  7. Hazırlanan sos haşlanan karnabaharın üzerine gezdirilir. Tavada karnabaharın iki tarafı da kızartılır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Meze Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası