Mercimek Cipsi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@ipek.bertan İpek Bertan okuyucumuzun tarifiyle sağlıklı bir cips hazırlamaya ne dersiniz? Düşük kalorisi ve lezzeti ile her zevke hitap eden mercimekli cipsleri çok seveceksiniz. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis mercimekli cips yapımına geçebiliriz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, az kalorili kabak cips veya körili badem tarifini de deneyebilirsiniz.

Mercimek Cipsi Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimek Cipsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 gece önceden ıslatılmış kırmızı mercimeği soğuk suyla iyice yıkayın, süzün ve rondoya alın. Üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice çekin.
  2. Cipsin hamurunu elde ettikten sonra diğer malzemeleri ekleyin. Bir kaç tur daha tüm malzemeyi rondodan çektikten sonra tepsiye koyduğunuz yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka halinde iyice yayın.
  3. 200 derece fırında üzeri kızarana 25-30 dakika kadar pişirin. Çörek otunu mümkün olduğunca az ekleyin.

Not: Kırmızı mercimek, zeytinyağı ve tuz ile hamuru yaptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip eklememek tamamen isteğinize bağlı. Bunlar dışında istediği malzemeleri de kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Bakliyat Tarifleri Sizden Gelenler Sizden Klasik Tarifler Diyet Yemekleri Atıştırmalık Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası