Kıymalı Lahana Dolması
Esra Yurdagül Sevil Türk mutfağı
8 Tarif       2 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıymalı Lahana Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlar:

Kıymalı Lahana Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye bütün lahanaları atarak bol suda 15 dakika haşlayın.
  2. İç harcı için; Pirinç ve bulguru güzelce ıslatın. Ardından bir kabın içerisine alın.
  3. Üzerine kıyma, sana yağ, salça ve baharatları ekleyerek ıslak elle yoğurun.
  4. Haşlanan lahana yapraklarını süzdükten sonra içini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun.
  5. Sigara böreği sarar gibi düz yuvarlayarak sarın ve iki köşesini kapatın.
  6. Hazırladığınız lahanaları tencereye koyun ve 20 dakika pişirin.
  7. Artan kıymaları lahanaların üzerine dökün. Afiyetle yiyin, tadı gerçekten çok lezzetli.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası