Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karnabaharı birde kıymalı ve beşamel soslu deneyin. Sevmeyene sevdirecek, lezzetini beğendirecek bir tarif daha gelsin. 

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel sos için:

Üzeri için:

Kıymalı Beşamel Soslu Karnabahar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳 Karnabahar küçük parçalara ayrılır ve tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Bir taraftan da soğan ve sarımsak tavada zeytinyağı ile kavrulur.
  2. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. İnce rendelenmiş havuç ilave edilir.
  3. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber eklenir. Bir bardağa yakın su eklenerek pişirilir.
  4. Karnabaharlar süzülerek fırın pişirme kabına alınır. Karnabaharın üstüne kıymalı harç yayılır.
  5. Üzeri beşamel sos ile kaplanır. Rendelenmiş bol miktarda kaşar peyniri koyulur ve 200 derece fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Farklı Et Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası