Kırmızı Lahana Çanağında Kısır
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kısırı  bir de böyle deneyin .Hem sunumu hem lezzeti ile beğeni kazanacak kısır tarifi.

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Lahana Çanağında Kısır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba ince bulgur koyulur, kaynar su dökülür. Kabın üzeri kapatılır, bulgurlar pişmeye bırakılır.
  2. Bulgurun suyu çekene ve yumuşayana kadar bekletilir.
  3. Tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur, karıştırılır.
  4. Soğanların rengi değişmesine yakın salça koyulur. Soğanlar bir süre salçayla kavrulur. Pişince altı kapatılır.
  5. Bir kaba havuç rendelenir. Küçük küçük doğranmış salatalık, domates, biberler, yeşil soğan ve ince kıyılmış maydanoz ve marul koyulur.
  6. Pişen ince bulgurun içine  hazırlanan soğanlı sos koyulur ve karıştırılır. Hazırlanan sebzeli karışım koyulur ve karıştırılır.
  7. Baharatlar koyulur ve karıştırılır. Kırmızı lahana  yapraklarının içerisinde servis edilir.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası