Kestaneli İç Pilav
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış günlerinde ve davet sofralarında çok sevilen bir pilav.. Hindi ve tavuk içine koyup hindi tavuk sarma olarak da çok güzel oluyor.

Kestaneli İç Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli İç Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 10 adet kestane tuzlu suda bekletilir ve yumuşayana kadar haşlanır. Kabukları soyulur.
  2. Ufalanmaları sorun olmayacaktır ama mümkün oldukça bütün olmaları gerekmektedir.
  3. Tereyağında ince doğranmış kuru soğan kavrulur. Dolma fıstıkları eklenerek kavurmaya devam edilir.
  4. Pirinçler ilave edilir ve kavrulur. Kestaneler, kuş üzümü, tuz, yenibahar ve tarçın eklenir.
  5. 3 su bardağı sıcak su koyulur ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Yılbaşı Yemekleri Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası