Karabuğday (Greçka) Pilavı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@glutensizbiblog okuyucumuzdan kokusuz, leziz, tane tane karabuğday pilavı ile karşınızdayız. Karabuğday pilavı et, tavuk ve sebze yemeklerinin yanında tüketebileceğiniz hem hafif, hem lezzetli hem de düşük kalorili bir yemek. Bir porsiyon pişmiş karabuğday sadece 92 kaloridir. Malzeme listesine göz attıysanız, karabuğday pilavı için detaylara geçebiliriz.

Sofranızda farklı kültürlerin eşsiz lezzetlerine yer vermek istiyorsanız, buhara pilavı veya nefis firik pilavı tarifini deneyebilirsiniz.

Karabuğday (Greçka) Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Karabuğday (Greçka) Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kokusuz bir karabuğday pilavı hazırlamak için karabuğdayı bol suda 10 kez güzelce yıkayın. İyice yıkadığınız karabuğdayı, daha rahat pişmesi için 30 dakika sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra birkaç kez daha yıkayın.
  2. Tencereye zeytinyağını alın. Soğanları ve sarımsakları orta ateşte kavurun. Ardından kabukları soyulup doğranmış domatesleri de tencereye alın. Bu karışım iyice kavrulduktan sonra yarım saat bekletip süzdüğünüz karabuğdayları da tencereye alın. Ve baharatları, tuzu ekleyin.
  3. Karabuğdayı tencereye aldıktan sonra birkaç dakika kavurun. Ardından 2 su bardağı kaynar olmayan sıcak suyu karabuğdayların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın.
  4. Su kaynayana kadar orta ateşte, kaynayınca kısık ateşte karabuğday suyunu çekene kadar pişirin. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Gelenler Sizden Lezzetler Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Diyet Yemekleri Sizden Klasik Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası