İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık akşamımızın bugünkü konuğu istavrit❤️ İstavrit her mevsimde olan ama en lezzetli olduğu zaman kasım ile şubat ayları arası olan bir balık. Biz de hikayesi vardır. Sevgili kayınpederim aynı şehirde yaşadığımız zamanlarda, semt pazarı günleri elinde poşetle gelip akşama balık yaparız dediğinde poşetinde mutlaka olan balıktır. Masamızda anılarla ❤️

İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan Tarifi İçin

Malzemeler

İstavrit Tava Ve Kırmızı Soğan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İstavriti temizledikten sonra tuzlayıp süzgeçli bir kapta bekletilir. Böylece iyice suyu süzülür, tuz içine işler. Mısır unu ile unlayıp tavada kızartılır.
  2. Yanına servis edeceğimiz kırmızı soğan halka dilimlenir. İstavriti kızarttığımız tavada ve yağında önlü arkalı kızartılır. Soğan bu haliyle çok daha güzel olur. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası