Haydari
Yesim Delice
1 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Haydari, asırlardır sofralarımızı süslemekte. Bu enfes meze hiçbir zaman eksik olmaz ve adeta sofrayı tamamlar!

Haydari Tarifi İçin

Malzemeler

Haydari

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak 1 kg yoğurdu varsa süzme torbasıyla, yoksa tülbent ile bir gece süzün.
  2. 300 gram yoğurt ile 200 gram süzülmüş yoğurdu iyice karıştırın.
  3. Bir taraftan 90 gram tereyağını eritip içerisine sarımsak ve nane ekleyin.
  4. Tereyağlı karışımı yoğurda dökün ve iyice karıştırın. Bu aşamada tuz eklemeyi unutmayın.
  5. Haydari hazırlandıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletince müthiş bir lezzet oluyor! Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası