Ezogelin Pilavı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bulgur, pirinç ve şehriye sadece çorbada mı bir araya gelir? Siz bir de pilavını deneyin. Tek başına yeterince vitamin barındıran ve doyurucu olan bu pilav baş tacınız olabilir. 

Ezogelin Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Ezogelin Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Arpa şehriyeler rengi dönene kadar kavrulur.
  2. Bulgur ve pirinç ilave edilir. Kısık ateşte kavrulur. İnce doğranmış biberler,  domates ve defne yaprağı ilave edilip karıştırılır.  
  3. Su, tuz eklenir. Su iyice kaynayınca altı kısılır ve kısık ateşte pişirilir.
  4. Servis ederken üzerine maydanoz serpilir. Defne yaprağını çıkarmayı unutmayın. ❤️ Afiyetle. ❤️
  5. 🧐 Su miktarı kullandığınız ürüne göre değişir. Pirince ve bulgura normalde koyduğumuz su ölçüsünü hesaplayarak koyabilirsiniz.
  6. 🧐 Pişirirken dolaba attığım peynir suyundan bir miktar ekledim, şart değil.
  7. 🧐 Et suyu daha da lezzetli yapacaktır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Yöresel Tarifler Pilav Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası