Duvak Pilavı
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beyaz pilavı ve kıymalı bademli harcı ile sofralarınıza görsel şölen katmaya aday bir tarif. Diyarbakır mutfağından duvak pilavı 👰

Duvak Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Duvak Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 👩‍🍳Bademler suda bekletilir ve kabukları soyulur. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan sıvıyağ ile kavrulur.
  2. Bademler eklenir. Kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Yenibahar, kimyon, tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
  3. Ocaktan alınır. Pilav tenceresinde tereyağı koyulur ve yıkanıp süzülmüş pirinçler saydamlaşana kadar kavrulur.
  4. Sıcak su ve tuz eklenir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. Pişen pilav demlenmeye bırakılır.
  5. Uygun bir kalıba kıymalı harç koyulur. Üzerine pişen pilav aktarılır. Servis edilecek tabağa ters çevrilir. Afiyetle ❤️

Tarif Kategorileri

Sizden Klasik Tarifler Pilav Tarifleri Farklı Et Yemekleri Sizden Lezzetler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası