Çilekli Limonata
Neslihan KOÇ ERDOĞAN Neslinin Tükenmeyen Lezzetleri
4 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yenmeyip kalan ezilmiş çilekleri değerlendirmek için içinizi ferahlatacak bir limonata tarifi. 

Çilekli Limonata Tarifi İçin

Malzemeler

Çilekli Limonata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Limonların kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendeleyin. 
  2. Üzerine toz şeker ve naneleri ekleyip 5 dakika elinizle yoğurun.
  3. Limonların suyunu sıkıp şeker eriyene kadar karıştırın. 
  4. (Bu haliyle 1 gece buzdolabında bekletirseniz aroması daha keskin olacaktır)
  5. Çilekleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
  6. Rondo veya blendırla pürüzsüz olana kadar ezin. Bu aşamada eğer çok katı olursa biraz su takviyesi ile ezmeye devam edin. 
  7. Limonatayı yapacağınız büyükçe bir kaba elek oturtup önce limon suyunu geçirip tortusunu atın.
  8. Daha sonra çileği geçirip yine tortusunu atın.
  9. Bol buz ekleyip soğuk su takviyesiyle kıvamını ayarlayıp servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Soğuk Alkolsüz Kokteyl Soğuk İçecekler Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası