Baklalı Fava
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklanın en güzel hali.. 

Baklalı Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Baklalı Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru baklalar akşamdan suya koyulur. Hazırlanacağı zaman suyu süzülür. Soğan ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.
  2. Baklalar ilave edilir. 3-4 su bardağı su, şeker, limon suyu eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Pişen bakla blenderdan geçirilir. Pürüzsüz kıvam alan fava soğumaya bırakılır.
  4. İyice soğuyan favaya servis edileceği şekil verilir. Üzerine dereotu ve pul biber serpilir.
  5. Önceden haşlanmış, dondurucuya koyulmuş baklalar için; açılması beklenir ve tüm aşamalar aynı şekilde yapılır.
  6. Soğanın kavrulması tam olduktan sonra bakla koyulur ve sulu olmaması için haşlama suyu çok az koyulur.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Klasik Tarifler Sizden Lezzetler Bakliyat Tarifleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası