Asya Usulü Pirinç Topları
Meltem Ateş
8 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Asya Usulü Pirinç Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Pirinç topları için:

Wasabili mayonez için:

Asya Usulü Pirinç Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 300 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. 
  2. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Pirinci zencefil rendesi, sarımsak, taze soğan, kişniş, pul biber, soya sosu, çörek otu ve susam ile karıştırın.
  3. Avuçlarınızı biraz su ile ıslatıp pirinçten bir çorba kaşığı kadar parçalar alıp yuvarlayın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Un ve panko ekmek kırıntısını 2 farklı tabağa koyun.
  4. Kızartma yağını tencereye koyup 170 dereceye gelene kadar ısıtın. Pirinç toplarını önce una, sonra yumurtaya, son olarak da ekmek kırıntısına bulayıp kızgın yağa atın.
  5.  Altın rengi alana kadar tüm pirinç toplarını kızartıp kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağlarını süzdürün. 
  6. Wasabi, mayonez, lime suyu, siyah susam, Frenk soğanı ve susam yağını bir kasede karıştırıp kızarmış pirinç toplarınızla birlikte servis edin. 

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Sizden Klasik Tarifler

Benzer Tarifler

Balkabaklı Tepside İçli Köfte
Soslu Hamburger
Taco
Patates Köftesi
Ketçap Soslu Sağlıklı Cips
Nohutlu avokadolu pirinç salatası