Tırnak Pide
Özlem Yılmaz Turşak Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       31 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Et, kebap yemeklerinin yanına kullanmayı çok sevdiğimiz tırnak pide ❤️

Tırnak Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Tırnak Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su ve şeker ile yaş maya iyice karıştırılır. Üzeri kapatılarak mayanın aktif hale gelmesi beklenir.
  2. Un ve tuz ilave edilerek hafif ele yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. İyice yoğurulurken vur katla yöntemi kullanılır.
  3. Hamur üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur ünlü tezgahta iki beze yapılır.
  4. Yoğurt ve yumurta bir kapta karıştırılır. Pişirme kağıdı serili tepsiye bir beze alınır. Parmaklar yoğurtlu sosa batırılır.
  5. Hamurun ortasından başlayarak ileri doğru ittirme suretiyle hamur genişletilir ve inceltilir. Bu işlem dört yöne doğru tekrarlanır.
  6. Üzerine susam çörekotu serpilir. Isıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
  7. Bu ölçüden görseldeki gibi iki pide çıkmaktadır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza