Ramazan Pidesi
Sümeyye Şahin
11 Tarif       6 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Puf puf kabaran pastane pidesini evlerinizde deneyin, fırından sıcak sıcak çıkmış, muhteşem kokusu ve dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olsun! 

Ramazan Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için;

Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Su ve sütü bir kaba alın.
  2. Üzerine mayayı ekleyip karıştırın.
  3. Ardından yavaş yavaş un ve tuzunu ekleyin.
  4. 30 dakika üzeri örtülü şekilde mayalandırmaya bırakın. Hamuru ikiye bölerek her ikisini de merdane yardımıyla açın.
  5. Tepsilere alıp, bir kez daha mayalanmaya bırakın. (10 dakika)
  6. Kabaran hamurların üzeri için; Bir kasede 1 adet yumurta sarısına süt ve sıvı yağ ekleyin. Pide hamurlarının üzerine pay edin ve parmak uçlarınızla şekil verin.
  7. Susam ve çörek otu serptikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun👩🏼‍🍳

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Pide Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza