İngiliz Keki
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem göze, hem de damağa hitap edecek kek tarifleri mi arıyorsunuz? Okuyucumuz @gocmenitsa'dan gelen İngiliz keki, çay saatlerine çok yakışacak. Ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan İngiliz keki; süt, kakao ve nişasta sosu ile tatlandırılır. İsteğe göre meyve sosları ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleri hazırladıysanız, İngiliz keki nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına göz atalım.

Dünyanın en meşhur lezzetleri arasında yer alan soslu ıslak kek tarifini de listenize ekleyin.

İngiliz Keki Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Üzeri için:

İngiliz Keki

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Sıvı yağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın.
  2. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış dikdörtgen borcam veya fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. 
  3. Sosu için süt, şeker, kakao ve nişastayı bir tencere alıp karıştırarak pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Oda ısısına gelen keki 15 dilim olacak şekilde karelere bölün. Daha sonra her bir kareyi ortadan verevine ikiye bölüp 30 parça üçgen elde edin.
  5. Her bir üçgenin kenar kısımlarını pişirmiş olduğumuz sosun içine birer santim kadar batırıp çekin.
  6. Hemen ardından hindistan cevizine bulayıp servis tabağına. Daha sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Sizden Tatlı Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Sizden Gelenler Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza