Haşhaşlı Rulo Çörek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@melekcetariflr okuyucumuzdan Lezzeti efsane yapmasıda çok keyifli olan haşhaşlı rulo çörek tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde sunulan haşhaşlı çöreği, bal ve tahin ile tatlandırabilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, haşhaşlı çörek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hamur işi tarifleri arasında okuyucularımız tarafından çok beğenilen nefis paskalya çöreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Haşhaşlı Rulo Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle ılık  su, süt, maya  ve şekeri mayalanması için 5 dakika bekletin.
  2. Ardından zeytinyağ, un ve tuzu ekleyin ve yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  3. Yoğurduğunuz hamurun kabarması için 1 saat bekletin.
  4. Daha sonra hamuru alt üst katlayarak 4 bezeye ayırın.
  5. Bezeleri ince ince açın.
  6. Haşhaşın içine 2 kaşık zeytinyağ, tereyağı ve 2 kaşık kadar suyu ekleyin.
  7. Hazırladığınız haşhaşlı harcı hamura güzelce sürün ve rulo yapın.
  8. Rulolardan eşit büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  9. Üzerlerine zeytinyağ ve yumurta sarısı karışımını sürün ve 20 dakika yarım saat kadar daha fırında mayalandırın.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çörek Tarifleri Sizden Gelenler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza