Haşhaşlı Ekmek
Funda
7 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kıyır kıyır ve yumuşacık oluşuyla, yedikçe yemek isteyeceğiniz bir lezzet, ezilmiş haşhaşında içine konmasıyla damağınızda uzun süre iz bırakacak ve sizden yapmanız her zaman istenecek.
Haşhaşlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamurun iç harcı için:

Haşhaşlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suya şeker ve mayayı ekleyip mayalandırıyoruz.
  2. Karışım mayalanınca diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırıyoruz.
  3. Unu hamur ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekliyoruz.
  4. Hazırlanan hamurumuzu yaklaşık 40 dakika mayalanması için bekletiyoruz.
  5. İç harcın hazırlanması; Haşhaş ezmesiyle dövülmüş cevizimizi yağımıza ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. Hamuru 5-6 parça lokmalara ayırıyoruz.
  7. Her parçayı tek tek oklavayla ince yufka açarak iç harcımızı yufkaya sürerek rulo yapıyoruz.
  8. Yaptığımız ruloları 2 parmak kalınlığında bıçakla parçalara ayırarak yağlı kağıt serili fırın tepsimize alıyoruz.
  9. Aynı işlemi açtığımız her parça hamur lokması için yapıyoruz.
  10. Kalan harcı tepsideki haşhaşlının üstüne sürüyoruz.
  11. Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. AFİYET OLSUN!

Tarif Kategorileri

Sizden Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Ekmek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza