Haçapuri Pide
mert can burgu
14 Tarif       3 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gürcistan yemeği olan khachapuriyi hazırlıyoruz. Türkiye de de adı haçapuri olarak geçen ve bir çoğumuzun bildiği, üç peynirli yumurtalı pide.


Haçapuri Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İçi için:

Üstü ve kenarları için:

Haçapuri Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı, ılık su ile aktifleştiriyoruz. Daha sonra unu kademe kademe ekleyerek, yoğuruyoruz. Unu eklerken tuzu da ekliyoruz.
  2. Hamuru mayalanması için 1 saat güneş almayan bir yerde dinlendiriyoruz. Bu esnada peynirleri rendeleyip bir kapta karıştırıyoruz.
  3. Hamuru açtıktan sonra kayık şekline getireceğiz. Sağ ve sol kısımlara iç malzemeleri koyup sararak kapatıyoruz.
  4. Orta kısma da iç malzemeyi ekleyip. Kenarlara yumurta akını sürüyoruz. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişiriyoruz.
  5. Pişirmeden hemen önce yumurtaları orta kısımdaki peynirlerden yer açıp üstüne kırıyoruz.
  6. Kenarları dolu dolu mis gibi haçapurimiz hazır durumda. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Yöresel Tarifler Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza