Glütensiz Ev Bazlaması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@glutensizbiblog okuyucumuzun tarifiyle evde sıcak sıcak bazlamalar hazırlamaya ne dersiniz? Karadeniz'in meşhur lezzetleri arasında yer alan bazlamayı, bu kez glutensiz un ile hazırlıyoruz. Hazırsanız, düşük kalorisi ve lezzeti ile kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak glutensiz ev bazlaması tarifine başlayabiliriz.

Karadeniz usulü ev yapımı bazlama tarifini de deneyebilirsiniz. Daha fazlası için hamur işi tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Glütensiz Ev Bazlaması Tarifi İçin

Malzemeler

Glütensiz Ev Bazlaması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tuz, un ve maya karıştırılır. Ardından yoğurt ve ılık su eklenir. Tüm karışım güzelce yoğurulur. Hamur, ele yapışan bir kıvamda oluyor. Yanılıp fazladan un eklemeyin. Elinize sıvı yağ sürerek yoğurmayı kolaylaştırabilirsiniz. 
  2. Yoğurulan hamur streçle kapatılır ve 1 saat boyunca mayalanmaya bırakılır.
  3. 1 saatin sonunda streç açılınca hamuru parmaklarınızla biraz havalandırabilirsiniz. Hamurdan küçük küçük bezeler alın. Un dökülmüş tezgahta hamuru istediğiniz boyutlarda merdane ile açın.
  4. Ocakta iyice ısınan tavaya yağ koymayan açtığınız bazlamayı bırakın. Bir tarafı göz göz oluncaya kadar pişirin ve sonra diğer tarafını çevirin. Bazlamanız piştikten sonra üstüne tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Glutensiz Tarifler Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Sizden Klasik Tarifler Sizden Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sizden Gelenler

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza