Dolgu Kenarlı Pizza
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Okuyucumuz @lezzettarifleri Hilal Demirci ortaya sanat eseri çıkaracağınız şahane lezzetiyle dolgu kenarlı pizza tarifini bizlerle paylaştı. Gelin, dolgu kenarlı pizza nasıl yapılır birlikte görelim.

Pizza yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı pizza hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. Okuyucularımız tarafından en çok beğenilen 8 farklı pizza tarifine göz atmayı unutmayın.

Dolgu Kenarlı Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için:

Taban sosu için:

Üzeri için:

Dolgu Kenarlı Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp kuru maya şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip ılık suyla kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurun 2/3 ünün yuvarlak büyük bir borcama alıp yayın. Kalan hamuru küçük bir borcama alıp yayın.
  3. Dolgu kenar için kenarlara kaşar peyniri dizin. Hamuru kaşar peynirini örtecek şekilde parmaklarınızla bastıra bastıra kapatın. Kapattığınız dolgulu kısma susam serpin.
  4. Domates sosu için bir kasede tüm malzemeyi karıştırın ve hamurun üzerine süsün.
  5. Son olarak üzeri için tüm malzemeyi dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pizza tarifleri arıyorsanız, nefis tavuklu ve mantarlı pizza tarifimize göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sizden Klasik Tarifler Sizden Gelenler Çay Saati Tarifleri Sizden Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Sizden Lezzetler Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Börek Tadında Sebzeli Krep
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
Cookie and Strawberry cake
Tortilla pizza
Chocolate chips cookies
Patlıcanlı Pizza