İster davet sofralarında şık bir başlangıç, ister yaz akşamlarında hafif bir öğün arıyor olun, zeytinyağlı çanak enginar tarifi tam size göre. Renkli sebzelerle doldurulmuş, zeytinyağıyla parlayan bu klasik zeytinyağlı çanak enginar tarifi, hem göze hitap eder hem damağınızı ferahlatır. Soğuk servis edilen bu yemek, sağlıklı ve zarif bir seçenek sunar. Peki; zeytinyağlı çanak enginar nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Portakallı Zeytinyağlı Enginar tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon zeytinyağlı çanak enginar kaç kaloridir?
Bir porsiyon zeytinyağlı çanak enginar 220 kaloridir.
Servis için:
Sebze Alternatifleri:
Havuç yerine:
Patates yerine:
Soğan yerine:
Dereotu yerine:
Toz şeker yerine:
Limon suyu yerine:
Taze sıkılmış portakal suyu
Nar ekşisi (az miktarda, aroma değiştirir)
Garnitür ve Sunum Alternatifleri:
Renk katmak için: Mor havuç, kiraz domates parçaları