Zeytinyağlı Bebek Enginar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Antioksidan kaynağı olarak bilinen enginar, sindirim sistemini düzenleyerek kan basıncını dengede tutar. Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan bu besin, aynı zamanda kanın temizlenmesine yardımcı olur. Genellikle sebze yemeklerinde yer verilen enginar, haşlama veya fırınlama usulüyle pişirilir. Malzemeleri hazır ettiyseniz, lezzeti ayrı, şifası ayrı enginar ile nefis bir yaz yemeği hazırlamak için haydi mutfağa geçelim ve tarif detaylarına bakalım.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar ile birbirinden lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Alternatif olarak garnitür ile tatlandırılmış zeytinyağlı enginar tarifini de deneyin.

Zeytinyağlı Bebek Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için:

Zeytinyağlı Bebek Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşatın. Enginarların suyunu süzdükten sonra tencereye alın. 1,5 su bardağı suyla karıştırılmış limonun suyunu çırparak üzerine ilave edin. Kapağını kapatarak yarım saat orta ateşte pişirin.
  2. Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyin ve 10 dakika kapağını açmayın.
  3. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine az miktar zeytinyağı gezdirin ve taze nane yaprakları ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tencere Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Hafif Yemekler

Benzer Tarifler

Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu
Pazı Yemeği
Brokoli yemeği