Hodan Kroket
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fast food ve atıştırmalık olarak sunulan kroket, tavada pişirilen bir besindir. Dışı un veya sosa batırılır. Dünya mutfaklarında da kroketin farklı çeşitlerine yer verilir. Genellikle sebzelerle hazırlanır. Öğle, akşam ve sahurda yer verebileceğiniz enfes hodan kroket tarifi ile karşınızdayız. Malzemeler hazırsa, bol peynirli hodan kroket yapımına geçebiliriz.

Farklı versiyonu olarak ıspanak kroket tarifini deneyebilirsiniz. Atıştırmalıklar arasında çok beğenilen patates köftesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hodan Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Servis için:

Hodan Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hodan otunu 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin. 2 Peynirleri, tost ekmeğini, dolmalık fıstığı, maydanozu mutfak robotuna aktarın. Un haline gelene dek karıştırın.
  2. Hodan yapraklarını tezgaha serin, bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçanın kenarına iç malzemeden paylaştırın, rulo şeklinde sarın.
  3. Sarmaları önce çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Dilerseniz domatesli sos veya yoğurtla birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebzeli Köfte Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Bezelyeli sulu köfte
Karışık sebzeli sarma köfte
Yeşil beğendili mitite köfte
Köfteli Patates Yemeği
Dıvıl
Bulgurlu karalahana köftesi